KÖSZI

KÖSZI

Narvál

2019. november 15. - Narvál11

Az első állatfaj amiről beszélni szeretnénk azok a narválok. Első sorban azért is mivel mi ezt az állatfajt rendkívül érdekesnek találjuk , meg mivel ez az állat a  felhasználónk neve illik vele kezdeni a bemutatóinkat.

 Mivel az eszkimók igen nagyra értékelik a narvál agyarát, még mindig vadásznak rá. A Jeges-tenger Kanadai területén évente körülbelül ezer narválra szól a vadászkvóta. Korábban jóval több narválbikát ejtettek el, mivel az „egyszarvú” agyarnak csodatevő erőt tulajdonítottak, és a középkorban ezért értéke felért az aranyéval. Ezeket a fogakat már az ókorban is ismerték és megbecsülték.

A narválok napjainkban is a veszélyeztetett fajok közé van sorolva , mivel sokan vadásszék őket a szarvukért és zsírjukért.

 

sofia-matos-ilustracao-de-sofia-matos-parte-2-beluga-e-narval-38x28cm-rgb-a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://koszi11.blog.hu/api/trackback/id/tr6215308168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása